polen_danmark_vm_håndbold_2015_2

Polakkerne i udlandet stemte meget anderledes end polakkerne hjemme i Polen ved søndagens valg til parlamentet. Foto: Maja Giannocaro, polennu.dk.


EUROPA: Polakker bosat i andre EU-lande stemte meget forskelligt ved parlaments-valget i Polen i søndags.


Valgresultaterne viser, at polakker bosat i forskellige EU-lande har stemt meget forskelligt ved parlamentsvalget i Polen i søndags.

Nord-vest stemte anti-islam og anti-system

I Danmark, Norge, Holland og Storbritannien gik mellem 18 og 24 procent af stemmerne til rock-musiker Pawel Kukiz parti, der er modstander af det nuværende politiske system, og som i Polen fik 8,81 procent af stemmerne.

Partiet KORWiN, der er gået til valg på modstand mod islamisering af Polen fik mellem 18 og 20 procent af stemmerne i de fire lande, selvom partiet i Polen kun fik 4,76 procent.

Centraleuropa og Sverige støttede de store

I Tyskland, Frankrig, Belgien og Sverige lignede de polske stemmer mest resultatet hjemme i Polen, hvor Lov og Retfærdighed (PiS) og Borgernes Platform (PO) blev de to største partier med stor afstand ned til de øvrige seks partier.

Ligesom i Polen gik de fleste stemmer her til valgets vinder Lov og Retfærdighed (PiS).

Spanien og Portugal genvalgte regeringen

Polakkerne i Spanien og Portugal var åbenbart de mest tilfredse med Polens siddende regeringsparti Borgernes Platform (PO), der fik mellem 26 og 29 procent af stemmerne i de to lande og i begge lande lå foran valgets vinder hjemme i Polen Lov og Retfærdighed (PiS).

LÆS MERE
Eksternt link: Valgresultatet fra udlandet (polsk)