Polske kortfilm på festival i Odense

  Film_fra_Polen_på_festival_i_Odense

  Odense kortfilm-festival har eksisteret siden 1975. På dette års festival vises en række polske film både i og uden for konkurrencen. PR-foto.


  ODENSE: En lang række polske film kan ses på årets festival for kort-film OFF13, der begynder i mandag.


  Polsk film er stærkt repræsenteret på Odense kortfilm festival, der begynder i morgen på Brandts Klædefabrik i Odense. Med tre polske film i hovedkonkurrencen, et særligt program for polske pris-belønnede kortfilm og en udstilling med polske film-plakater, er der flere muligheder for at opleve polsk film kunst ved årets festival OFF 13.

  Prisbelønnede kortfilm

  Årets film festival i Odense viser en række film af helt unge instruktører, som tidligere har modtaget priser på kortfilm festivalen Etiuda&Anima i Krakow i Polen. Filmene behandler blandt andet temaer som livet efter en fængselsdom, familie-relationer og det at forfølge sine drømme på trods af forhindringer. De polske kortfilm vises under et særligt program på festivalen i Odense med titlen In Focus.

  Tre film i konkurrencen

  Tre polske film deltager også i festivalens hovedkonkurrence. The Mother af Lukasz Ostalski fortæller historien om en mors kamp for sin søn, der er narkoman. Dokumentarfilmen Enter the Hive af Maciej Kukulski dykker ned under overfladen på det moderne Hong Kong, mens animationsfilmen Lost Senses af Marcin Wasilewski er en smukt fortalt kærlighedshistorie.

  Filmplakater på udstilling

  I forbindelse med festivalen har polske filmplakater fra 1950’erne, 60’erne og 70’erne været udstillet på Mediehuset Brandts hele sommeren og kan ses frem til september. Polske filmplakater fra 50’erne til 70’erne opnåede verdensberømmelse for deres særlige stil, som blev udviklet af en lille gruppe plakat-kunstnere, der havde til opgave at skabe alle polske film-plakater for både polske og udenlandske film under kommunismen. I alt er 40 plakater udstillet i Odense.

  En uges festival

  Odense Internationale Film Festival OFF har eksisteret som kortfilm festival siden 1975. Festivalen begynder i morgen og varer frem til lørdag. I alt deltager 63 kortfilm under 30 minutters længde i konkurrencen fra 25 forskellige lande. Der uddeles tre priser, hovedprisen HCA Award, samt en pris for bedste historie og en pris for det flotteste stilistiske udtryk.

  LÆS MERE
  Eksternt link: OFF 13