Det_nationale_luftfartsselskab_i_Polen_LOT_får_nye_uniformer_polennu

Selv om LOT’s personale er tættere på himlen end flertallet af polakkerne på arbejdsmarkedet, så er det fra 1. marts forbudt for dem, at bære religiøse symboler, herunder det katolske kors. Arkivfoto.


WARSZAWA: Politikere klager over et forbud, rettet mod ansatte ved det polske luftfartsselskab LOT, om at bære religiøse symboler.


Parlamentsmedlemmer fra Lov og Retfærdighedspartiet har klaget til det nationale luftfartsselskab LOT, fordi ansatte fra den 1. marts ikke længere må bære religiøse symboler på arbejdet, som f.eks. det katolske kors.

Politikerne kalder forbuddet for “diskriminerende” og “forfatningsstridigt”.

Forfatningsstridigt

I de nye regler hedder det, at “personalet ikke må bære smykker på et iøjnefaldende sted, som er et religiøst symbol.”

Anna Sobecka og Jolanta Szczypinska fra PiS, mener at reglerne er imod forfatningen.

– Disse foranstaltninger diskriminerer katolikker i det offentlige rum, og er en trussel mod de grundlæggende rettigheder i Kapitel 31 i den polske forfatning, skriver de i klagen der er stilet til bestyrelsen for LOT Polish Airlines.

Religionsfrihed

Tidligere transportminister for Lov og Retfærdighedspartiet, Jerzy Polaczek (MP), siger til det højreorienterede Gazeta Polska, at det er en skandaløs beslutning, og indblanding i religionsfriheden.

Gælder alle

En talsmand for LOT, Leszek Chorzewski, siger, at forbuddet omfatter alle religiøse symboler, og ikke kun det katolske kors.

– Reglerne gælder for alle religiøse symboler, og så den jødiske Davidsstjerne, siger talsmanden i et forsvar.

Talsmanden sagde endvidere, at det er af hensyn til de mange tusinde passagerer med forskellige trosretninger, at selskabet gerne vil undgå ’provokationer’ og ’uventede reaktioner’.