Højere bøder for overtrædelser af færdselsloven

Færdselsloven Polen
Bilisterne i Polen skal tage mere hensyn til fodgængere. Fra i dag koster det mindst 3.000 zloty, ikke at holde tilbage for en fodgænger i en fodgængerovergang. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Fra i dag vanker der højere bøder for overtrædelser af færdselsloven. Bødeloftet hæves til 30.000 zloty.

LÆS  Bombe alarm: Trafik indstillet i Warszawa lufthavn

Fra 1. januar 2022 er straffen overfor fartsyndere og andre der overtræder færdselsloven i Polen forhøjet. Det sker i et forsøg på at forbedre trafiksikkerheden. Polen er et af de lande i EU, hvor der dør flest i trafikken.

I den nye gældende lov, forhøjes den maksimale bødestraf for trafikforseelse fra 5.000 zloty (PLN) i går, til 30.000 zloty i år.

Færdselsloven: Pas på fodgængerne

Der er også en stramning i forhold til bilister, der ikke holder tilbage for fodgængere. En overtrædelse af dette forhold straffes fremover med mindst 3.000 zloty. Fartsyndere der overstiger den tilladte hastighed med mere end 30 kilometer/timen, straffes med mindst 800 zloty.

Ifølge en ekspert i dagbladet Dziennik Gazeta Prawna, betyder de nye regler at der vil ske færre ulykker ved fodgængerovergange, hvis regler håndteres rigtigt af politiet.

LINK: Færdselsloven i Polen

Det er mange år siden, at bødetaksterne sidst er hævet, og det er sket i gensidig forståelse mellem parlamentets to kamre og præsidenten.

Støt polennu.dk – et frit dansk medie om Polen. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – På forhånd tak, du gør en forskel.

Lech Walesa: Vi mangler færdselsregler for medier

LÆS  17 kilometer ny motorvej åbnet for EU-penge

LÆS  Polsk by gør offentlig transport gratis for borgerne