Polen skal med til VM slutrunden i fodbold i Qatar

Polen til VM slutrunden
Hvis Polen går videre til slutrunden ved EM 2024 i fodbold i Tyskland, så skal de hvid-røde møde Holland, Østrig og Frankrig. Arkivfoto.

CHORZOW: Polens fodboldlandshold har sikret sig billet til VM 2022 slutrunden i Qatar, efter sejr over Sverige og med mål af anfører Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski og Piotr Zielinski scorede hver et mål mod Sverige, og sikrede dermed Polen en billet til VM-slutrunden i Qatar i november og december. De polske medier er selvsagt overstrømske efter adgangsbilletten til slutrunden blev indfriet.

Medier: VM slutrunden var en drøm

– En drøm gik i opfyldelse – den store aften indfriede drømmene – og mange andre store ord, vil præge de polske medier onsdag.

Det var ellers en jævnbyrdig kamp, der var målløs i første halvleg. Efter fire minutters spil af anden halvleg, scorede Robert Lewandowski på straffe. I det 73. minut slog Piotr Zielinski sejren fast med endnu et mål. Polen vandt 2 – 0, og Sverige er ude af VM.

FIFA: Polen er i playoff-finalen til fodbold VM 2022

Gule kort: Jacek Góralski, Jakub Moder, Robert Lewandowski, Krystian Bielik – Alexander Isak, Dejan Kulusevski

Dommer: Daniele Orsato (Italien)

Polen: Wojciech Szczęsny – Matty Cash, Jan Bednarek, Kamil Glik, Bartosz Bereszyński – Jacek Góralski (46. Grzegorz Krychowiak), Krystian Bielik, Jakub Moder – Piotr Zieliński (89. Adam Buksa), Sebastian Szymański – Robert Lewandowskiski

Sverige: Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Lindeloef, Marcus Danielson (80. Zlatan Ibrahimovic), Ludwig Augustinsson – Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson (80. Jesper Karlsson), Jesper Karlstroem (67. Mattias Svanberg), Emil Forsberg – Robin Quaison ( 67. Anthony Elanga), Alexander Isak.

LINK: Stillingen i VM 2022 kvalifikationen og program