Restaurant i Poznan får byens første Michelin stjerne

Restauranten Muga i den polske by – og tidligere hovedstad – Poznan, har fået en Michelin-stjerne. I alt er elleve restauranter i byen med i den prestigefyldte globale gastronomiske guide. Foto: PROT.

POZNAN: En restaurant i Poznan er blevet tildelt byens første Michelin-stjerne. I alt anbefaler Michelin guiden 11 steder i byen.


Den første Michelin stjerne i Poznan er blevet tildelt den eksklusive restaurant MUGA i den tidligere polske hovedstad. I alt er 11 restauranter i Poznan, der ligger lige midt imellem Berlin og Warszawa, kommet med i den røde Michelin-guide. Og det har længe været et stort ønske fra byen at komme med i den globale gastronomi-guide.

Første polske Michelin stjerne i 2013

De første byer i Michelin guiden i Polen var Warszawa i 1997, og i 2008 kom Krakow med på listen. I 2023 er Poznan så blevet den tredje polske by på listen, og endda med en Michelin stjerne. Den første Michelin stjerne kom til Polen i 2013.

(Fortsættes under)

Første Michelin-stjerne til restaurant i Polen

LINK: Første Michelin-stjerne til restaurant i Polen

– Det er en stor gevinst for restauranterne og det gastronomiske niveau i byen, siger Jan Mazurczak, der er turistchef i byen. Han ønsker de udvalget nye Michelin restauranter tillykke, og takker alle for at have ydet en ekstraordinær indsats, for at Poznan endelig er kommet med i den prestigefyldte gastronomi guide.

LINK: Restaurant MUGA, Poznan

– I mange år har Poznans restauranter været populære, og de er blevet en stadig vigtigere faktor i valget af rejsedestination. I dag er det et af hovedargumenterne for at besøge vores by, og vi har indtryk af, at det snart bliver det førende. Derfor er det heller ikke overraskende, at Poznan mere og mere bliver kaldt for Polens gastronomiske hovedstad, siger turistchef Jan Mazurczak, PROT.

LINK: Mere om Polen og Michelin stjernerne

Politiken: Poznan er Polens nye turistmagnet

LÆS MERE: Politiken: Poznan er Polens nye turistmagnet

 

Vælg en Michelin restaurant i Polen, men vi har altså fravalgt en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.