TASS: 20 russiske krigsskibe på vej til Østersøen

Krigsskibe-Østersøen
Der var et hav af russiske skibe i farvandet, da sprængning af gasledning fandt sted sidste år, siger blandt andet de danske myndigheder. Polen tager afstand fra beskyldninger om, at sabotagen blev gennemført med Polen som logistisk udgangspunkt, som blandt andet Ekstra Bladet har skrevet. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det russiske nyhedsbureau TASS har meddelt, at 20 russiske krigsskibe fra den baltiske flåde er sejlet til øvelse i Østersøen.

LÆS  Konvoj med russiske lejesoldater er kommet til Belarus

Krigsskibe i Østersøen: Konflikten og krigsretorikken fra russisk side øges. Mandag eftermiddag har det russiske nyhedsbureau TASS meddelt, at 20 russiske krigsskibe fra den baltiske flåde, er sendt til Østersøen.

– 20 skibe og enheder fra den baltiske flåde forlod deres permanente havne og sejlede til udpegede områder for at øve i opgaver som led i kampforberedelse, oplyser den russiske flåde til TASS.

Skibene skal i flere taktiske grupper udføre opgaver forsvarsøvelser om minebeskyttelse, oplyser flåden ifølge TASS.

140 krigsskibe

Torsdag meddelte det russiske forsvarsministerium at der skal gennemføres flådeøvelse med 140 skibe, mere end 60 fly og 10.000 soldater i januar og februar.

Imens afventer Moskva en reaktion fra USA på en række krav, som Det Hvide Hus næppe vil acceptere. Spændinger mellem Rusland, USA og Europa fortsætter på uformindsket styrke. Nu altså også med krigsskibe.

LINK: Mere om den russiske flåde

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi blive meget glade. Du kan gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.

LEDER: Fred i Europa er ikke en selvfølge

LÆS  IAEA: Kraftige eksplosioner på atomkraftværk i Ukraine

LÆS  Rusland: Fængselsstraf for sandheden om Stalin og Hitler